Event / Konferenser / Gruppresor

PLAyN'GO

EN MAGISK JUL

Förtrollande julfest för upplevelseproffs

#2023 #TELEBORGSSLOTT #HARRYPOTTER #CORPORATE #STAFFPARTY #CHRISTMAS #FOOD #ENTERTAINMENT #MAGIC

Uppdrag

Play’n GO, med huvudkontor i Växjö, är ett internationellt företag som utvecklar onlinespel. Framgångsrikt skapar de innovativa spel som fokuserar på helhetsupplevelse och kvalitet. För Play’n GO ligger ingen mystik i vad nyckeln till framgång är: Människorna i företaget. Vikten i att belöna och behålla talanger är därför ytterst avgörande, och vi fick i uppdrag att manifestera denna uppskattning i ett magiskt event utöver det vanliga!

Lösning

Hur skapar vi ett event för en kundgrupp som är proffs på det kreativa skapandet? Vi frågade Askungen som sa Vad är väl en bal på slottet. Den kan vara trist och tråkig och alldeles alldeles underbar.”

Med detta lanserade vi idén om att skapa ett förtrollat sagoslott med känslan av att ha gått in i Narnias garderob och kommit ut i Harry Potters förunderliga värld. En plats med viskande spöken, talande tavlor och magisk underhållning från trollkarlar och dansande féer. För en dag svepte vi in personal från Play’n GO i en sagolik bubbla på ett slott där gränsen mellan verklighet och magi suddats ut.

Utförande

När konceptet förankrats hos kund startades det förberedande arbetet upp. Manus, regi, bakgrundshistorik och specialdekor beställdes och artister anlitades. Förproduktion av röstsättning till karaktärer och levande föremål i det magiska slottet togs fram. En teknisk infrastruktur planlades i detalj för att möjliggöra en skräddarsydd Harry Potter-lik saga till kund.

 

Ett 70-tal gäster eskorteras till Teleborgs Slott som kvällen till ära är upplyst i Play n’ GO:s signaturfärger. Där kliver de igenom portarna till en ny värld – Havencrest Academy Of Enchantments. De välkomnas här med en gnistrande drink och magiska bönor för de våghalsiga då smaken kan variera från jord till jordgubbe. Gästerna leds därefter vidare in i slottets olika rum och korridorer åtföljda av musik, viskningar och andra mystiska ljud i varje hörn. De stöter på en magisk selfiespegel och tavlor som vaknar till liv i knivskarpa dialoger med trolsk humor. När hungern börjar göra sig påmind bjuds det in till en dignande fest i den pampiga matsalen. Den njutbara måltiden ackompanjeras av underhållning i form av magi och dansande féer, vars uppenbarelse är som hämtad från en annan dimension.

När gästerna kliver ut ur matsalen har miljön i de tidigare besökta rummen förändrats. Spindelnät och snarkande möbler visar på att slottet ligger i en djup sömn. Känslan av att flera år passerat i omvärlden är tydlig. Vad väcker då ett sovande slott? Jo, en alldeles egen DJ för kvällen som med tydlig dramaturgi skapar ett pulserande avslut med oförglömliga minnen.

SMARTA DRAG